Pasta z oliwek
| Kategorie: Przepisy pasty
Tagi: czosnek twaróg jogurt naturalny pasta z oliwek oliwka suszony pomidor czerwona cebula
10 stycznia 2016, 15:00
Pasta z oliwek
-150g twarogu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 suszone pomidory w oliwie
- 8 czarnych oliwek
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Pomidory wyjąć z oliwy, odsączyć na ręczniku papierowym, drobno posiekać.
Oliwki pokroić w plasterki. Czosnek i cebulę drobno posiekać.
W misce rozgnieść twaróg widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać pozostałe składniki.
Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Przepis zainspirowany z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z Nature House.
Dodaj komentarz