Racuszki Twarogowe


Autor: mamnadziejezeschudne | Kategorie: Przepisy  placuszki 
Tagi: mleko   miód   twaróg   jajko   racuchy   mąka żytnia   jogurt naturalny  
10 stycznia 2016, 10:01

Racuszki Twarogowe

(nie mam zdjęcia, ale obiecuję, że gdy następnym razem je zrobię to zaktualizuje ten post)

- 250g twarogu
- 1 jajko
- łyżeczka miodu
- kropla aromatu waniliowego
- szczypta sody czyszczonej
- 1/4 szklanki mąki żytniej
- 50 ml mleka
- jogurt naturalny
- dżem (w moim przypadku morelowy)

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, mleko, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć placuszki na patelni teflonowj bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią.
Po nałożeniu na talerz na placuszka rzucić łyżkę jogurtu i łyżkę dżemu.

Myślę, że równie dobre było by z świeżymi owocami :)

 

Inspirację na danie zaczerpnęłam z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z NaturHouse

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz