Racuchy z bananami


Autor: mamnadziejezeschudne | Kategorie: Przepisy  placuszki 
Tagi: mleko   banan   jajko   racuchy   cynamon   racuchy z bananami   mąka pszenna   cukier waniliowy  
10 stycznia 2016, 17:57
Racuchy z bananami
 
- szklanka mleka
- 2 jajka rozmiar M
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 2,5 banana (miałam 2 banany, ale jeden z nich był dłuższy o połowę tego pierwszego)
- 1 opakowanie cukry waniliowego
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
 
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
 
Wszystkie składniki(oprócz banana) połącz w misce i miksuj mikserem. Banany rozgnieć widelcem i dodaj do pozostałych składników, miksuj do połączenia się składników. Jeśli wg Ciebie masa jest zbyt wodnista dodaj mąkę, najlepiej po jednej łyżeczce, moja była pół-rzadka, ale jak nalałam na patelnię trzymała się siebie. 
Oczywiście smaż na rozgrzanym oleju (nie za dużo - nie mają w nim pływać). Niestety trochę w nie wsiąknie, dlatego po zdjęciu z patelni połóż najpierw na ręczniki papierowe, po chwili przewróć na drugą stronę, ręcznik zgarnie nadmiar oleju.
Połóż na talerz i posyp cieniutko cukrem pudrem. Możesz użyć również dżemu, powideł itp itd w ulubionych smakach, myślę że dobrze smakowało by również posypane cynamonem lub z owocami i bitą śmietaną.
Z mojej porcji wyszło mi około 12 racuchów.
 
Do tych racuchów zainspirował mnie pomysł ze strony http://eterycznegotowanie.bloog.pl/ , a dokładniej PRZEPIS NA RACHUCHY Z BANANAMI - Z CIASTA NALEŚNIKOWEGO
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz